ГоловнаПолітика

​Луценко заявив депутатам про відставку ще вночі

Генпрокурор "з піною біля рота погрожував усім нам і спікеру".

​Луценко заявив депутатам про відставку ще вночі
Фото: Макс Требухов

Генеральний прокурор Юрій Луценко ще вночі заявив депутатам, що подасть у відставку.

Як розповіли співрозмовники LB.ua, це сталося під час засідання переговорної групи для створення тимчасової слідчої комісії у справі Гандзюк на чолі зі спікером Андрієм Парубієм.

"Ми просиділи до першої години ночі. На нараді був і генпрокурор Юрій Луценко, який з піною біля рота погрожував всім нам і спікеру, що завтра (тобто вже вранці у вівторок на пленарному засіданні) подасть заяву про відставку, якщо буде створена така ТСК", - зазначив один з учасників переговорів.

За його словами, генпрокурор виступив проти створення такої комісії, оскільки "це безглуздо і буде, як мінімум, ставити палиці в колеса всьому слідству". "Плюс, це стане безкоштовним парламентським майданчиком, щоб перед виборами виливати по відру бруду на тиждень на "погану" ГПУ і всі органи з президентом напередодні виборів", - продовжив він.

Як стверджує учасник зустрічі, перепалка була емоційна, але емоції Луценка були багато в чому награні.

Ще один співрозмовник, який був уночі в Раді, пояснив початкову причину небажання коаліції створювати таку ТСК.

"Зрозумійте, тільки з початку 2017 року було скоєно 55 нападів на активістів. Якщо будуть розслідування, як мінімум у половині з них можна буде побачити "вуха" нардепів БПП і "Народного фронту". Нехай і побічно, як вийшло з депутатом Паламарчуком і його помічником, але напередодні виборів воно нам взагалі не потрібно", - зазначив нардеп.

"Вже о шостій ранку всі ми змучені і Сонні продовжили нічну зустріч. В результаті ситуацію насправді розрулив спікер. Саме він закликав остудити гарячі голови БПП і "Народного фронту", попередивши, що не створення комісії тягне за собою ще більші репутаційні втрати для обох політичних сил. Щоб зняти ризики заангажованості і конфлікту інтересів в особі Найєма, він же запропонував на пост глави ТСК Ганну Гопко або Борислава Березу (який і був призначений згодом головою цієї комісії, - LB.ua). Ми зрештою не підставили спікера, підтримавши рішення про створення ТСК. Але це не зупинило Луценка в його дивному пориві", - додав співрозмовник LB.ua.

Детальніше про це читайте в статті "Операція "Імітація".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram