ГоловнаПолітика

Геращенко: Росія має намір визнати результати незаконних виборів в ОРДЛО

"РФ видала цією заявою мандат на війну".

Геращенко: Росія має намір визнати результати незаконних виборів в ОРДЛО
Фото: Макс Требухов

Росія має намір визнати результати незаконних виборів в окремих районах Донецької і Луганської областей, які знаходяться під її окупацією.

Про це заявила перший віце-спікер Верховної Ради, представник України у тристоронній контактній групі Ірина Геращенко.

"РФ сьогодні офіційно заявила, що визнає результати організованих ними ж "виборів" московських маріонеткових режимів. Українська сторона заявляє: РФ, яка дала старт псевдовиборам в окупованому Донецьку і Луганську, "виборам", які суперечать букві і духу мінських угод, (РФ) сьогодні видала цією заявою мандат на війну, яку вона давно оголосила Україні", - написала Геращенко за підсумками сьогоднішнього засідання ТКГ.

Геращенко вважає, що це повтор сценарію 2014 року, коли вибори, організовані Кремлем, призвели до зриву мінських переговорів, невиконання мінських угод і серйозної дестабілізації на Донбасі.

Нагадаємо, що російська окупаційна влада окремих районів Донецької та Луганської областей призначила вибори ватажків "ДНР" і "ЛНР", а також так званих "народних рад" на 11 листопада.

Постійний представник України при ООН Володимир Єльченко говорив, що вони можуть стати відправною точкою нової збройної агресії Росії.

Західні країни засудили проведення незаконних виборів в ОРДЛО.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram