ГоловнаПолітика

У Харкові на 12 листопада призначено суд у справі Михайла Добкіна

Народного депутата звинувачують у розкраданні 75 га землі.

У Харкові на 12 листопада призначено суд у справі Михайла Добкіна
Фото: Сергей Нужненко

Суд призначив до розгляду справу Михайла Добкіна на 12 листопада. Засідання у справі заплановано на 12:00 у Дзержинському районному суді Харкова. Про це повідомляє портал "Судова влада".

Слухатиме справу колегія суддів під головуванням Олексія Шишкіна. Окрім Добкіна, обвинуваченими у справі проходять головний архітектор міста Харкова Сергій Чечельницький, екс-заступник Харківського міського голови Тетяна Овіннікова, екс-заступник начальника управління земельних відносин Борис Баронін, Володимир Конюхов і Сергій Кітченко.

Володимир Конюхов є директором ТОВ «Перший завод», власником якого є ВАТ «Житлобуд-1». Саме це акціонерне товариство заснувало кооператив «ЖБК «Житлобуд-1», яке і отримало безоплатно у власність десятки земельних ділянок у Харкові за «кооперативною схемою». Сергій Кітченко є засновником обслуговуючого кооперативу «ЖБК «Оріс» і екс-засновником споживчого товариства« ЖБК «Авантаж».

Нагадаємо, в жовтні Генпрокуратура передала до суду Харківщини кримінальне провадження щодо Михайла Добкіна і екс-чиновників Харківщини про розкрадання 75 га землі вартістю понад 240 млн грн.

Дії Добкіна спочатку були кваліфіковані за ч.2 ст.28 ч.2 ст.364 КК України (в редакції від 05.04.2001) - зловживання службовим становищем в інтересах третіх осіб, що спричинило тяжкі наслідки, а також за ч.5 ст.27 ч .4 ст.190 КК України - обман з метою реалізації злочинного наміру щодо заволодіння земельними ділянками на території Харкова.

13 липня 2017 року Верховна Рада зняла з Добкіна депутатську недоторканність, а також дала згоду на його затримання і арешт.

Печерський райсуд Києва заарештував Добкіна на два місяці з альтернативою внесення застави в розмірі 50 млн гривень, яку за нього внесли Вадим Новинський і Борис Колєсніков.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram