ГоловнаПолітика

Депутати не підтримали відставку Луценка на рейтинговому голосуванні

За відставку проголосували 38 депутатів.

Фото: Макс Требухов

Депутати Верховної Ради на рейтинговому голосуванні не підтримали відставку генпрокурора Юрія Луценка. Постанову підтримали лише 38 депутатів за мінімально необхідних 226.

"До мене були вимоги щодо голосування, і я можу скористатися своїм правом, я можу поставити тільки політичне, рейтингове голосування, а не реальне голосування. Але якщо є така вимога - я поставлю", - прокоментував це питання спікер ВР Андрій Парубій.

Раніше сьогодні Луценко заявив, що напише заяву про відставку з посади в зв'язку зі скандалом у справі Катерини Гандзюк, як того вимагають активісти.

Нагадаємо, активістка, волонтер, співробітниця міської ради Катерина Гандзюк, яку влітку облили сірчаною кислотою, померла 4 листопада в лікарні.

В організації замаху на Гандзюк підозрюють п'ятьох людей, усіх затримали.

5 листопада правозахисні і громадські організації оприлюднили відкрите звернення з вимогою публічного звіту щодо розслідування справи Гандзюк. Також у зверненні міститься вимога відставки генпрокурора Юрія Луценка і міністра внутрішніх справ Арсена Авакова. 6 листопада Рада вирішила заслухати звіт силовиків про перебіг розслідування нападів на активістів "списку Гандзюк". Виступаючи з доповіддю про розслідування, генпрокурор Луценко заявив, що подасть у відставку. Він також заявив, що витік інформації в ЗМІ завадив планам слідства.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram