ГоловнаПолітика

Коаліція не дасть голосів за відставку Луценка, - віце-спікер Ради

Геращенко закликала політиків не піаритися, а правоохоронців - завершити розслідування.

Коаліція не дасть голосів за відставку Луценка, - віце-спікер Ради
Фото: Facebook/Iryna Gerashchenko

Перший заступник голови Верховної Ради Ірина Геращенко вважає, що коаліція не буде підтримувати відставку генерального прокурора Юрія Луценка.

Про це вона заявила з трибуни парламенту.

"Ніяка тимчасова слідча комісія не має права, не має механізму, не має інструментарію забирати на себе функції правоохоронних органів. Ми - провладна коаліція - не підтримаємо відставку Юрія Луценка. Тут, я думаю, висловлюю не тільки свою позицію, а й позицію моїх колег по коаліції", - сказала Геращенко.

За її словами, якщо це питання буде винесено на голосування, коаліція не дасть за нього голосів.

При цьому Геращенко закликала політиків не піаритися на смерті активістки Катерини Гандзюк, а правоохоронні органи - завершити розслідування нападів на активістів.

Нагадаємо, 31 липня співробітницю міської ради Херсона Катерину Гандзюк облили сірчаною кислотою. За 50 днів після замаху Гандзюк перенесла 11 операцій з видалення відмерлих тканин і пересадки шкіри.

26 вересня вона записала відеозвернення з лікарні, в якому заявила, що досі не знає імені замовника нападу. Гандзюк також підкреслила, що за останній рік в Україні відбулося 40 нападів на громадських активістів. Замовників жодного з них не було названо.

4 листопада 2018 року Гандзюк померла в лікарні.

6 листопада Рада вирішила заслухати звіт силовиків про перебіг розслідування нападів на активістів "списку Гандзюк". Виступаючи з доповіддю про розслідування, генпрокурор Луценко заявив, що подасть у відставку. Він також заявив, що витік інформації в ЗМІ завадив планам слідства.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram