ГоловнаПолітика

Нардепа Лозового затримали у Чехії з фальшивими євро (оновлено)

Парламентарій у Празі намагався розрахуватися фальшивими євро з київського обмінника.

Нардепа Лозового затримали у Чехії з фальшивими євро (оновлено)
Андрей Лозовой
Фото: Facebook/Андрій Лозовий

У Празі під час вильоту до Києва поліція затримала народного депутата від "Радикальної партії" Андрія Лозового.

Про це повідомив глава партії Олег Ляшко.

"За словами самого Андрія, в аеропорту він купував подарунок мамі, але євро, якими він хотів розрахуватися, виявилися фальшивими. Їх помічникові Лозового "обміняли" в одному з київських обмінників. Валютних "кидал" зараз вже шукає наша поліція, тому що "обмінник" зник. Ну а чеська поліція, я сподіваюся, негайно звільнить Лозового, який став жертвою валютних шахраїв, яких напевно кришує влада, інакше б вони не діяли так зухвало", - написав Ляшко в Facebook.

Оновлення. Пізніше сам Андрій Лозовий повідомив, що його звільнили і подякував за допомогу першого заступника голови Нацполіціі В'ячеслава Аброськіна, міністра закордонних справ Павла Клімкіна та посла України у Чехії Євгенія Перебийніса.

Нардеп розповів і деталі скандалу.

"Став жертвою валютних аферистів. Помічник міняв гроші - і йому дали фальшиві (він зараз у поліції в Україні пише про це заяву). Був у Празі, хотів купити у duty free подарунок мамі і виявилося, що гроші - фальшиві. Оскільки у чеському законодавстві спроба розрахуватися фальшивими грошима прирівнюється до їх виробництва - мене затримали. Зняли з літака, як в кіно. Завезли до найближчого відділку. 8 годин тримали там, але, врешті-решт, розібралися, що я не вчинив злочин, а навпаки - став жертвою шахраїв", - написав Лозовий у Facebook.

Раніше повідомляли, що у Києві шахрай відкрив альшивий обмінник і намагався втекти зі $120 тисячамиПоліція затримала чоловіка і вилучила гроші.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram