ГоловнаПолітика

Апеляційний суд остаточно закрив справу "рюкзаків Авакова"

У Центрі протидії корупції не згодні з рішенням суду, але його неможливо оскаржити.

Апеляційний суд остаточно закрив справу "рюкзаків Авакова"
Фото: LB.ua

Апеляційний суд Києва залишив без розгляду апеляцію Центру протидії корупції (ЦПК) на рішення Солом'янського суду столиці про закриття так званої справи "рюкзаків Авакова", повідомляє Радіо Свобода.

"Рішення Солом'янського суду про закриття справи залишити без змін, апеляцію Центру протидії корупції - без розгляду", - зачитала резолютивну частину постанови голова колегії суду Тетяна Тютюн.

У Центрі протидії корупції не згодні з рішенням суду, але його неможливо оскаржити.

На сайті ЦПК зазначається, що прокурор САП Олександр Снігерьов під час судового засідання назвав ЦПК заявником у справі "в широкому сенсі", проте, як він наголосив, центр не є заявником "за документами".

"У додатках була доповідна записка, яка фактично підтверджує, що справа почалася після заяви ЦПК. Це також підтверджує НАБУ в своїй офіційній відповіді, яку ми долучили до матеріалів справи. Однак суд закрив очі на ці аргументи", - прокоментувала адвокат ЦПК Олена Щербан.

У липні Спеціалізована антикорупційна прокуратура закрила кримінальне провадження проти сина міністра внутрішніх справ Арсена Авакова Олександра і колишнього заступника міністра внутрішніх справ Сергія Чеботаря через відсутність доказів їх провини.

У вересні обвинувачений у "справі рюкзаків" Литвин отримав умовний термін.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram