ГоловнаПолітика

Тимошенко вважає, що Буковинське віче має бути національним святом

"Це велична подія". 

Тимошенко вважає, що Буковинське віче має бути національним святом
Фото: ba.org.ua

Сучасні українці повинні об'єднатися заради держави, як це робили патріоти сто років тому. Про це заявила лідер "Батьківщини" Юлія Тимошенко на святкуванні сторіччя Буковинського віча в Чернівцях.

«Сьогодні вся патріотична Україна святкує сторіччя Буковинського віча. Це велична подія. Мені шкода, що сторіччя встановлення нашої державності і незалежності, яке є на рівні з такими подіями, як Акт Злуки, Четвертий Універсал Української Центральної Ради, створення ЗУНР, не святкує вся Україна. Адже насправді - це загальнонаціональне свято. Я переконана, що Листопадовий чин, Буковинське віче дуже скоро перетворяться на загальнонаціональні свята», - зазначила лідер «Батьківщини» на зустрічі з жителями області.

Юлія Тимошенко нагадала, що сто років тому, саме в цей день, буковинські українці на своєму вічі чітко і дуже патріотично сказали, що вони «хочуть бути частиною єдиної цілісної України».

Голова партії також звернула увагу на те, що історичне рішення про об'єднання з Україною ухвалювалося на вічі. Тимошенко висловила впевненість у тому, що в сучасній Україні вплив громадськості на прийняття державних рішень буде так само сильним і безпосереднім.

Зміни країни, на її думку, неминуче зачіпають зміну Конституції. Проект Нової Нової народної Конституції буде винесено на затвердження всенародним референдумом.    

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram