ГоловнаПолітика

Україна й Туреччина підписали низку двосторонніх угод

У Стамбулі відбулося 7-ме засідання українсько-турецької стратегічної ради високого рівня.

На засіданні Стратегічної ради високого рівня в Стамбулі українська й турецька сторони підписали ряд важливих двосторонніх договорів.

Президенти Петро Порошенко та Реджеп Таїп Ердоган у Стамбулі підписали спільну заяву за результатами засідання, згідно з якою закріплюються основні домовленості глав держав, досягнуті в ході засідання ради, і визначаються пріоритетні завдання в ключових сферах українсько-турецьких відносин.   

Фото: president.gov.ua

Про це повідомляє прес-служба глави української держави.

У присутності лідерів країн ДК "Укроборонпром" і Державне агентство з питань оборонної промисловості Турецької Республіки підписали меморандум, який визначає умови виконання зобов'язань між підприємствами з питань оборонної промисловості Туреччини, зокрема в контексті регулювання порядку отримання банківських гарантій, необхідних для реалізації проектів у сфері оборонної промисловості.

Крім того, перший віце-прем'єр-міністр України Степан Кубів і глава Управління Турецького агентства співпраці й координації Сердар Чам підписали угоду про співпрацю у сфері розвитку між урядом України та урядом Турецької Республіки, яка спрямована на створення правових основ для заснування Управлінням Турецького агентства співпраці й координації Офісу координації програм в Україні.

Також Україна й Туреччина вирішили до кінця року завершити роботу щодо підписання угоди про Зону вільної торгівлі.      

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram