ГоловнаПолітика

Туреччина ніколи не визнавала й не визнає анексію Криму, - Ердоган

Анкара буде продовжувати охороняти права й інтереси кримських татар.

Туреччина ніколи не визнавала й не визнає анексію Криму, - Ердоган
Фото: EPA/UPG

Туреччина ніколи не визнавала й не визнає незаконну анексію Криму Росією. Про це під час спільного брифінгу з президентом України Петром Порошенком заявив лідер Туреччини Реджеп Таїп Ердоган.

Він учергове запевнив, що позиція Туреччини полягає в підтримці суверенітету, незалежності і територіальної цілісності та політичної єдності України, передає 112 Україна.

При цьому Ердоган наголосив, що Анкара буде також продовжувати охороняти права й інтереси кримських татар - як тих, хто залишився на території Криму, так і тих, хто був змушений переїхати з цього регіону.

Президент Туреччини додав, що хоче, щоб зіткнення на сході України, які все ще тривають, завершилися і були вирішені в рамках міжнародного права - дипломатичним, мирним шляхом.

Своєю чергою президент України Петро Порошенко зазначив, що переконався в тому, що Україна в особі президента Туреччини має "надійного, доброго друга і партнера для України".

"Дякую президентові Ердогану за тверду позицію щодо невизнання незаконної анексії Криму і засудження агресії РФ на сході України. Високо цінуємо допомогу у звільненні політв'язнів - громадян України, які незаконно утримуються в окупованому Росією Криму та на території самої РФ", - зазначив глава української держави.

Раніше повідомлялося, що Україна й Туреччина домовилися про продовження координації роботи зі звільнення українських політв'язнів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram