ГоловнаПолітика

Роман Труба ініціював новий конкурс на 27 керівних посад в ДБР

У відомстві обіцяють, що відсутність керівництва не позначиться на якості роботи.

Роман Труба ініціював новий конкурс на 27 керівних посад в ДБР
Фото: Макс Требухов

Директор Державного бюро розслідувань Роман Труба ініціював новий конкурс на заміщення 27 керівних посад у цьому відомстві.

Як повідомила прес-служба ДБР в п'ятницю, з відповідним листом він звернувся сьогодні до зовнішньої конкурсної комісії.

Прес-служба нагадує, що директор Бюро відмовився затвердити 27 переможців попереднього конкурсу через те, що зовнішня конкурсна комісія знищила результати їх тестування на поліграфі. На думку Труби, це порушує регламент, затверджений Кабміном.

"У зв'язку зі знищенням матеріалів поліграфа у мене немає умов для підготовки та ухвалення кадрового рішення", - сказав Труба.

У прес-службі наголошують, що новий конкурс не позначиться на роботі ДБР.

Нагадаємо, Верховна Рада ухвалила Закон про створення Бюро 12 листопада 2015 року. Створення цього органу передбачено Конституцією України: до нього мають перейти від прокуратури функції досудового розслідування. Бюро розслідуватиме злочини, вчинені вищими посадовими особами, службовцями НАБУ і САП, а також військовими злочинцями.

Роман Труба обіцяв зберігати незалежність Бюро і сподівається запустити його повноцінну роботу вже в листопаді цього року, незважаючи на проблеми з призначеннями на керівні посади.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram