ГоловнаПолітика

Засуджений у Білорусі журналіст утік в Україну

Дмитро Галко отримав 4 роки обмеження волі за «напад на міліціонера».

Білоруський журналіст Дмитро Галко, який останнім часом жив і працював в Україні, висвітлював події в зоні бойових дій на Донбасі і був засуджений в Білорусі до чотирьох років обмеження волі за «напад на міліціонера», виїхав в Україну.

Про це Радіо Свобода підтвердив батько Дмитра Галка.

Сам журналіст опублікував в Facebook пост, в якому передав привіт «з волі» і назвав звинувачення проти себе сфальсифікованими. На знімку він перебуває біля моря з дитиною і пише, що «цьому малюкові я поки більше потрібен, ніж вам».

Галка звинувачують в насильстві щодо працівника білоруської міліції. Затримали журналіста в квітні 2017 року, коли він повернувся в Білорусь з України, де жив протягом декількох місяців.

Журналіста засудили до обмеження волі в установі відкритого типу. Після оголошення вироку суд звільнив Галка з-під варти.

Обмеження волі - вид покарання, під час якого засуджені перебувають під охороною в гуртожитках, але можуть виходити за їх межі удень для роботи. Вони також можуть мати побачення з рідними.

Дмитру Галці 39 років, він працював у багатьох незалежних білоруських ЗМІ. Серед останніх місць його роботи в Білорусі був заснований Павлом Шереметом опозиційний сайт "Білоруський партизан", який в минулому році заблоковано в Білорусі.

Дмитро Галко також був позаштатним автором кількох українських ЗМІ, зокрема англомовного видання Kyiv Post. З 2014 року Галко зробив багато відряджень на Донбас, писав про збройний конфлікт на сході України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram