ГоловнаПолітика

ЦВК скасувала місцеві вибори у двох ОТГ Донецької області через неможливість забезпечити їх безпеку

Розглядається можливість перенесення дати голосування до стабілізації ситуації.

ЦВК скасувала місцеві вибори у двох ОТГ Донецької області через неможливість забезпечити їх безпеку
Фото: 112

Центральна виборча комісія скасувала проведення запланованих на 23 грудня перших місцевих виборів у Криворізькій сільській об'єднаній територіальній громади та додаткових місцевих виборів Шахівської сільської об'єднаної територіальної громади Донецької області через неможливість забезпечити їх безпеку.

Про це повідомила прес-служба ЦВК.

Зазначається, що 18 жовтня до комісії надійшов лист від Донецької обласної військово-цивільної адміністрації про неможливість забезпечити належну безпеку громадян під час голосування через збройну агресію Росії.

Тому ЦВК пропонує відстрочити проведення зазначених виборів до стабілізації ситуації.

"У зв'язку із встановленням неможливості підготовки та проведення відповідно до положень Закону України "Про місцеві вибори" перших місцевих виборів у Криворізькій сільській об’єднаній територіальній громаді та додаткових місцевих виборів у Шахівській сільській об’єднаній територіальній громаді Добропільського району Донецької області 23 грудня 2018 року, комісія внесла відповідні зміни до своїх постанов від 12 жовтня 2018 року №156 та №157, виключивши в них відповідні позиції", - йдеться у повідомленні.

Водночас ЦВК вважає можливим розгляд питання про призначення виборів на іншу дату після стабілізації ситуації і за повторним зверненням до комісії.

У Шахівську ОТГ входять села Шахове, Никанорівка і Новоторецьке, а в Криворізьку - села Криворіжжя, Добропілля і Шилівка.

Нагадаємо, ЦВК призначила перші вибори депутатів сільських, селищних і міських рад, а також відповідних голів і мерів 125 об'єднаних територіальних громад (ОТГ) в 22 областях на 23 грудня. Початок виборчого процесу оголошено з 3 листопада. За попередніми підрахунками, участь у виборах можуть взяти понад 702 тис. громадян.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram