ГоловнаПолітика

Порошенко назвав російські санкції свідченням небажання Кремля виконувати Мінські угоди

"З невеликим винятком це список дуже гідних людей".

Порошенко назвав російські санкції свідченням небажання Кремля виконувати Мінські угоди
Фото: пресс-служба президента

Президент Петро Порошенко під час спільного брифінгу з канцлером Німеччини Анґелою Меркель прокоментував рішення Росії запровадити санкції проти фізичних і юридичних осіб України.

"Російське рішення про санкції не було несподіваним. Із невеликим винятком це список дуже гідних людей, включно з моїм сином, з половиною моєї адміністрації, з великою кількістю народних депутатів, членів українського уряду. Хочу сказати, що в Україні перебування в цьому списку - це як якась нагорода. Принаймні, так це сприймають", - сказав він.

Президент України пожартував, що ті, хто не потрапив під санкції, дуже на це ображаються.

"Якщо переходити до серйозних розмов, то замість брязкання зброєю - на фронті, через санкції - Росії потрібно зробити дуже просту річ: піти геть з України, забрати свої війська, забрати свою зброю, відновити територіальну цілісність України. Тоді буде і мир, і не потрібно буде вводити санкції", - сказав Порошенко.

Він додав, що рішення Кремля - це неконструктивна позиція, яка свідчить про небажання РФ виконувати Мінські угоди.

Нагадаємо, 1 листопада прем'єр-міністр Росії Дмитро Медведєв підписав постанову про введення відповідних економічних заходів щодо України. Під санкції потрапили 322 українці та 68 компаній.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram