ГоловнаПолітика

Голові "РИА Новости Украина" Вишинському продовжили арешт

Його утримуватимуть під вартою щонайменше до 28 грудня.

Голові "РИА Новости Украина" Вишинському продовжили арешт
Фото: politeka.net

Херсонський міський суд продовжив термін утримання під вартою керівника "РИА Новости Украина" Кирила Вишинського до 28 грудня.

Як повідомили "Інтерфакс-Україна" в прокуратурі Автономної Республіки Крим, таке рішення суд виніс у четвер, задовольнивши таким чином клопотання сторони обвинувачення.

Сторона захисту просила відпустити Вишинського під особисту поруку адвоката Андрія Доманського.

Вишинського затримали поряд з його будинком 15 травня 2018 року за підозрою в державній зраді (ч. 1 ст. 111 Кримінального кодексу). За заявою прес-служби СБУ, у Вишинського вдома було знайдено російський паспорт і медаль "За повернення Криму".

Спецслужба повідомила, що навесні 2014 року Вишинський поїхав до Криму, де, за завданням керівництва МІА "Росія сьогодні", "взяв безпосередню участь у пропагандистських акціях, спрямованих на підтримку анексії і приєднання півострова до РФ", а "після повернення до Києва Вишинський залучив підлеглих журналістів до виготовлення матеріалів на користь терористичних організацій "Л/ДНР"".

Пізніше Вишинському висунули другу підозру - за ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу (незаконне придбання і зберігання вогнепальної зброї і боєприпасів).

У вересні 2018 року заступник голови СБУ Віктор Кононенко повідомив, що розслідування проти Вишинського завершено і матеріали готуються для передачі в суд.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram