ГоловнаПолітика

У Києві почалося тестування електронного квитка на проїзд

Проїзні картки коштують 40 гривень і підлягають обов'язковій реєстрації.

У Києві почалося тестування електронного квитка на проїзд
Фото: transport.kyivcity.gov.ua

У Києві з 1 листопада почалося тестування електронного квитка на проїзд у громадському транспорті.

Про це повідомила прес-служба "Київпастрансу".

Е-квиток у вигляді картки можна придбати за 40 гривень у кондукторів у тролейбусах, трамваях і автобусах, квиткових касах метро і "Київпастрансу", кіосках "Преса", "ТурІнфо", "Т-Кіоск". Здати його назад і повернути гроші не можна.

Після цього картку потрібно зареєструвати в особистому кабінеті на сайті електронних послуг Києва. Надалі її слід поповнити через термінали, інтернет-банкінг або у спеціальних пунктах продажу.

Вартість проїзду при поповненні картки на 1-9 поїздок становитиме 8 гривень, 10-19 поїздок - 7,70 гривні, 20-29 поїздок - 7,40 гривні, 30-39 поїздок - 7,10 гривні, 40-49 поїздок - 6,80 гривні, 50 поїздок - 6,50 гривні.

У комунальному транспорті встановлені нові валідатори, до яких потрібно притулити картку. Схожі пристрої будуть у контролерів, які з їх допомогою зможуть перевірити реєстрацію електронного квитка.

З кожним використанняя на валідаторі відображатиметься, скільки поїздок залишилося на картці. Також можна буде подивитися баланс в особистому кабінеті киянина.

Альтернативою картці є одноразові квитки з QR-кодами.

Перехід на нову систему триватиме до листопада 2019 року.

Нагадаємо, що з 14 липня у Києві вартість квитка зросла з 4 гривень до 8 гривень у наземному транспорті і з 5 до 8 гривень - у метрополітені.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram