ГоловнаПолітика

Порошенко привітав українців зі 100-річчям створення ЗУНР

Західно-Українська Народна Республіка формально проіснувала майже п'ять років.

Порошенко привітав українців зі 100-річчям створення ЗУНР
Фото: president.gov.ua

Президент України Петро Порошенко привітав українців зі 100-річчям створення Західно-Української Народної Республіки (ЗУНР).

"Сьогодні ми відзначаємо 100-річчя листопадового виступу (Листопадовий чин) і створення Західно-Української Народної Республіки. У ніч на 1 листопада 1918 року українські військові частини на чолі з Дмитром Вітовським без єдиного пострілу взяли під контроль найважливіші установи Львова та повітових міст. Ці події стали початком листопадової національно-демократичної революції в Галичині 1918 року - важливий крок на шляху до створення єдиної соборної України", - йдеться в привітанні, оприлюдненому на сайті президента в четвер.

Порошенко зазначив, що український народ більш, ніж чотири роки - як і за часів національно визвольних змагань початку XX століття, - зі зброєю в руках відстоює свій державний суверенітет і територіальну цілісність від зазіхань країни-агресора - Російської Федерації.

"В ім'я світлої пам'яті наших Героїв ми повинні захищати і зміцнювати Українську державу", - наголошується в привітанні.

Нагадаємо, в 2015 році Верховна Рада визнала армії УНР, ЗУНР, ОУН і УПА борцями за незалежність України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram