ГоловнаПолітика

Чиновники Держгеокадастру і Держекоінспекції Хмельницької області попалися на хабарі в $1200

Правоохоронці документували корупційну діяльність чиновників.

Заступник начальника одного з управлінь Держгеокадастру і фахівець Державної екологічної інспекції в Хмельницькій області затримані на хабарі в розмірі 1200 доларів США.

Фото: npu.gov.ua

Як повідомляє прес-служба Нацполіції, оперативники Управління захисту економіки в Хмельницькій області та слідчі відділу з розслідування особливо тяжких злочинів облполіції задокументовали корупційну діяльність чиновників.

Фото: npu.gov.ua

"За складання позитивного висновку за результатами перевірки вимагали від суб'єкта господарювання 1200 доларів США. 30 жовтня правоохоронці одночасно провели затримання фігурантів. Кожен був затриманий біля адмінбудівель державних установ під час отримання ними по 500 доларів США хабара. Крім того, раніше співробітниками управління захисту економіки в Хмельницькій області задокументовано факт отримання посадовими особами частини неправомірної вигоди, 200 доларів США, які останні розділили між собою", - йдеться у повідомленні.

Фото: npu.gov.ua

Посадовій особі Держгеокадастру оголошено про підозру у вчиненні кримінального злочину за ч. 3 ст. 368 (одержання неправомірної вигоди посадовою особою, поєднане з вимаганням) Кримінального кодексу України, а чиновнику Державної екологічної інспекції - за ч. 3 ст. 369-2 (зловживання впливом) КК України.

Раніше повідомлялося, що в кабінеті заступника начальника відділу карного розшуку Головного управління Національної поліції у Києві прокуратура вилучила 104 тис. доларів і повідомила йому про підозру у незаконному збагаченні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram