ГоловнаПолітика

Депутати ПАРЄ 1 листопада відвідають Донбас

Євродепутати перевірять роботу ОБСЄ та гуманітарну ситуацію.

Депутати ПАРЄ 1 листопада відвідають Донбас
Фото: facebook.com/svitlana.zalishchuk

Депутати з фракції соціалістів, демократів і зелених в Парламентській Асамблеї Ради Європи планують 1 листопада здійснити візит на схід України, щоб з'ясувати стан справ з безпекою ситуації і умови роботи місії ОБСЄ.

Про це на прес-конференції поінформував голова фракції соціалістів, демократів і зелених в Парламентській асамблеї Ради Європи, речник з прав людини та гуманітарної допомоги фракції СДПН німецького Бундестагу Франк Швабе, повідомляє Укрінформ.

"Ми хочемо подивитися на ситуацію там, і як вона змінюється, зустрітися з місією ОБСЄ. Мова йде, скоріше, не про звіти, ми хочемо подивитися ...чи поважають їх (місію ОБСЄ)", - сказав він.

Крім Швабе, Донбас планують відвідати ще кілька депутатів ПАРЄ від цієї фракції.

Делегація європарламентарів повинна також проаналізувати стан реалізації конкретних соціальних і гуманітарних проектів, які були засновані за підтримки Німеччини і реалізуються на Донбасі.

"Ми відвідаємо дитячу лікарню, яку фінансував Фонд Рози Люксембург. Ми хочемо подивитися проект приміщень для біженців, де брала участь Німеччина, проект психо-соціального супроводу людей, постраждалих від війни", - зазначив депутат.

За його словами, після завершення візиту буде підготовлено звіт про витрачання коштів на реалізацію цих проектів та ефективність надання допомоги людям на тимчасово окупованій території.

Крім того, депутати досліджують стан справ на Донбасі з гуманітарною допомогою людям. "Це 4,4 млн осіб, які страждають від цієї ситуації. Німеччина зацікавлена в допомозі цим людям і Україні в цьому питанні", - зазначив Швабе.

За його словами, в ПАРЄ є певна стурбованість щодо ситуації в питанні охорони навколишнього середовища.

Депутат німецького Бундестагу Франк Швабе зустрінеться з представниками уряду України, Верховної Ради, громадянського суспільства, а також з представниками міжнародних організацій.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram