ГоловнаПолітика

Про необхідність ліквідації "Нафтогазу" нагадують вже ЄС і США, - Крулько

Природний газ зможуть завозити всі, хто захоче, каже нардеп.

Про необхідність ліквідації "Нафтогазу" нагадують вже ЄС і США, - Крулько
Иван Крулько
Фото: Макс Требухов

Ліквідація НАК "Нафтогаз" як непотрібного посередника між компаніями, які видобувають, транспортують, зберігають і продають газ - це обов'язок, який взяла на себе Україна в рамках Третього енергопакету законодавства ЄС. Про це повідомив заступник голови партії "Батьківщина" Іван Крулько, коментуючи намір представників ЄС і США провести зустріч з українською стороною щодо розподілу "Нафтогазу".

"Нагадаю, НАК "Нафтогаз" нічого не видобуває і не виробляє. До того ж, з одного боку, має надприбутки, а з іншого - мільярдні борги за несанкціонований відбір газу з боку приватних облгазів і невідповідність тарифів для населення до зарплат людей. Все це створює передумови для зловживань і шаленої корупції в газовій сфері. Ринком наразі це назвати складно", - написав він на своїй сторінці у Facebook.

У листі до прем'єр-міністра України представники ЄС і США вкотре фактично нагадали українській владі, що анбандлінг "Нафтогазу", поділ функції видобутку, транспортування, зберігання і продажу газу, як це діє за кордоном, потрібен.

"Також потрібен справжній, а не уявний ринок газу, який зараз є нічим іншим як монополією. Тоді буде економічно обґрунтована ціна, у людей буде вибір, де і у кого купувати. Природний газ зможуть завозити всі, хто захоче, а не тільки корумповане керівництво "Нафтогазу", яке під патронатом Порошенка через підставні компанії в рази дорожче везе в Україну нібито європейський, а насправді російський газ. І ніхто не буде списувати мільярдні борги приватним енергетичним компаніям", - зазначив Іван Крулько.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram