ГоловнаПолітика

Грановський відхрестився від участі у судових позовах проти глави ДБР

Нардеп закликав Трубу не вірити порадникам.

Грановський відхрестився від участі у судових позовах проти глави ДБР

Народний депутат Олександр Грановський відхрестився від причетності до дискредитації директора Держбюро розслідувань Романа Труби, про що раніше повідомляли ЗМІ. Про це він написав на своїй сторінці у Фейсбуці.

"Мене, звичайно ж, мої джерела запевняють у тому, що, власне, замовник усього цього дитячого інформаційного нетримання - сам Роман Михайлович. Але як я можу повірити в таку нісенітницю. Ні, я не вірю. Знаю, що за цією злою і хитрою комбінацією стоять куди підступніші сили", - написав Грановський.

При цьому він стверджує, що сам особисто не знайомий з Романом Трубою, бачився з ним лише раз крадькома, але зустрічався з його людиною.

"Я ніколи з Вами не зустрічався. Так, напевно, розпорядилася доля. Єдиний і нетривалий раз - біля турнікету на прохідній у будівлі комітетів ВРУ, за адресою вул. Садова 3а. Тоді ми потисли один одному руки і посміхнулися один одному. Чесно кажучи, я вас не впізнав. Але Ви, я думаю, знаєте, що від вашого імені і за вашим дорученням зі мною зустрічався ваш соратник, ім'я якого я зараз не буду називати. Заради правди, нічого такого з запахом дурощів ваш колега мені не пропонував. Не пропонував, бо говорити зі мною нема про що, Романе Михайловичу. Я сподіваюся, що вам дослівно передали суть нашої розмови, яка, по правді, зводилася до декількох базових принципів: я як народний депутат України мрію про те, щоб ДБР працювало краще ніж НАБУ, мрію одночасно про те, щоб співробітники не брали хабарі, підкреслив неодноразово, що у мене немає жодних персональних інтересів у розрізі роботи ДБР.

Вам також відомо, що у списку співробітників, які успішно пройшли відбір, немає моїх протеже. Мене не цікавить доля якихось окремих людей. По правді кажучи, мене і ваша доля не цікавить, а хвилює тільки успішний запуск бюро, яке вам пощастило очолити", - йдеться у пості нардепа.

Також Грановський зазначив, що почав вивчати правові претензії до Труби і навіть опублікував у фейсбуці відповідні документи.

"Як ілюстрацію та нагадування для тих, кому це цікаво, прикріплюю до цієї публікації основні документи, які вже були раніше опубліковані і ті, які я отримав від своїх джерел. Якщо коротко, то позивач вважає, що Роман Михайлович Труба якось "по-своєму" пройшов люстраційну перевірку і забув розповісти про те, що 11 грудня 2013 р встиг пред'явити повідомлення про підозру громадському активісту Шевціву Андрію Володимировичу у кримінальній справі № 120131502700014. В принципі, на цю обставину можна закрити очі. Згоден", - зазначив депутат.

"Хтось поширює чутки про те, що ви в минулому продали якісь копії дуже відповідального кримінального провадження зацікавленим особам за 5 тис. доларів США. Але я хочу вас заспокоїти: я в це не вірю. Інші наполегливо твердять, що ви спілкувалися з великою кількістю претендентів на різні посади у ДБР і навіть натякали на якусь неправомірну вигоду на обмін на перспективне працевлаштування в бюро. Ці злі язики переконують громадськість у тому, що навіть і записи таких розмов є. Але і в це я не вірю. Дурість якась", - додав Грановський.

При цьому він натякнув, що відмова Труби призначати співробітників ДБР, відібраних конкурсною комісією, нібито через відсутність результатів поліграфічних досліджень досліджується під час судових розглядів. Окремо Грановський відзначив призначення Трубою низки високопоставлених співробітників регіональних відділень без відповідного схвалення, хоча цього прямо вимагає закон.

"Романе Михайловичу, не слухайте ваших порадників. Вони вас у пекло заведуть. Дивіться на мене як на союзника. Я не воюю з вами, у нас різні з вами завдання: я працюю у Парламенті, а вам треба бандитів ловити. Не дозволяйте від вашого імені публікувати нісенітницю. Я дуже інформована людина. Можу багато розповісти про різних людей. Але я і вихована людина також. Якщо у вас з'явилися до мене якісь питання або, ще чого, претензії, візьміть номер мого телефону у вашого соратника і докладіть зусиль зі мною провести зустріч, під час якої я намагатимуся справити на вас гарне враження", - резюмував Грановський.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram