ГоловнаПолітика

Рада Безпеки ООН відхилила пропозицію РФ про виступ представника "Л/ДНР"

Росія призначила вибори в ОРДЛО на 11 листопада.

Рада Безпеки ООН відхилила пропозицію РФ про виступ представника "Л/ДНР"
Фото: http://un.mfa.gov.ua

Рада Безпеки Організації Об'єднаних Націй, яка проводить відкрите засідання за ініціативою України з метою обговорення ситуації на окупованих територіях Донбасу, відхилила на голосуванні пропозицію РФ заслухати представницю "ЦВК ЛНР" Олену Кравченко.

Голосування відбулося на початку засідання, повідомляє Укрінформ.

"Один голос - "за", сім - "проти", сім - "утрималися". Таким чином, пропозиція запросити пані Олену Кравченко не прийнято, оскільки вона не отримала необхідної кількості голосів", - зазначив головуючий на засіданні постпред Болівії при ООН.

Перед голосуванням представник Росії Василь Небензя заявив, що Кравченко мала представити "повну картину" про стан справ в Україні і що засідання насправді зібрано не для розгляду ситуації на окупованих територіях Донбасу, а для "обговорення майбутніх виборів" в невизнаних формуваннях "ДНР/ЛНР".

У той самий час представник Швеції від імені групи ініціаторів засідання (Швеції, Нідерландів, Польщі, Великобританії, США і Франції) зазначив, що виступ представника незаконних формувань "створить небезпечний прецедент" для роботи Ради Безпеки ООН. Крім того, він назвав незаконними заплановані вибори на окупованих територіях на сході України.

Нагадаємо, прес-секретар Державного департаменту США Хізер Нойєрт заявила, що Російська Федерація повинна скасувати незаконні "вибори" на окупованій частині Донбасу. Українська сторона в Тристоронній контактній групі (ТКГ) з Донбасу також закликала Російську Федерацію відмовитися від проведення "виборів".

Росія призначила вибори в ОРДЛО на 11 листопада.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram