ГоловнаПолітика

Тимошенко представила проект контрактної армії

Фінансування армії, вважає нардеп, має становити щонайменше 3% ВВП.

Тимошенко представила проект контрактної армії

Дипломатичні переговори про шляхи повернення миру в Україні будуть ефективними лише за умови побудови сильної і обороноздатної армії. Про це Юлія Тимошенко заявила під час свого виступу на форумі «Нова стратегія миру і безпеки», який проходить в Києві.

Лідер «Батьківщини» наголосила на необхідності проведення в Києві реформи Збройних сил України, яка передбачає побудову сильної української армії на контрактній основі, створення належного соціально-економічного забезпечення та всіх необхідних умов для військових.

Також Юлія Тимошенко наголосила на необхідності зміни контракту для служби в ЗСУ. Контракт, на її думку, повинен передбачати введення механізму регулярної індексації грошового забезпечення на реальний показник інфляції, заробітна плата рядового контрактної служби має бути в 1,5 рази вищою середньої зарплати в країні.

Важливою частиною нового контракту для військових, переконана Юлія Тимошенко, стане мотиваційний пакет: він включає питання забезпечення житлом, медичним обслуговуванням, а також пенсійне страхування та додаткові пільги для учасників бойових дій та членів їх сімей.

«Потрібно створити спеціальну програму кредитування на придбання житла для військовослужбовців. Треба дозволити покупку житла без першого внеску, а відсотки за іпотечним кредитом має платити держава, і термін іпотечного кредиту повинен визначити сам військовий», - додала вона.

Крім того, зазначила лідер «Батьківщини», в умовах війни фінансування ЗСУ та пріоритетних розробок в галузі озброєння повинно становити не 2% ВВП, а щонайменше 3% ВВП.

«Це дасть хоча б надію на правильне і всеосяжне фінансування. Армія повинна захищати країну, а не воювати за гроші на своє існування», - підсумувала Тимошенко.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram