ГоловнаПолітика

Головне завдання, яке я ставлю новому голові Київської ОДА, - це захист людей, - Порошенко

Замість Олександра Горгана посаду зайняв екс-силовик Олександр Терещук.

Головне завдання, яке я ставлю новому голові Київської ОДА, - це захист людей, - Порошенко
Фото: МВД

Президент Петро Порошенко призначив першого заступника голови Одеської ОДА Олександра Терещука головою Київської обласної державної адміністрації замість Олександра Горгана. Про це повідомляє прес-служба голови держави.

"Головне завдання, яке я ставлю новому голові ОДА - це захист людей, у тому числі і соціальний захист", - наголосив Порошенко під час представлення Терещука в Київській ОДА.

24 жовтня Кабінет Міністрів схвалив проекти указів Президента про звільнення Горгана і призначення київським губернатором Терещука.

Горган займав відповідну посаду з 28 жовтня 2016 року.

Терещук - 1964 року народження, з 1984 року він служив в органах внутрішніх справ: очолював Печерське і Голосіївське районні управління Міністерства внутрішніх справ у Києві, в 2008-2010 роках був заступником начальника Головного управління МВС у Києві, в 2012 році - начальником управління МВС з питань боротьби з незаконним обігом наркотиків.

З листопада 2012-го по липень 2014 року Терещук очолював управління МВС у Волинській області, відповідно, підпадав під люстрацію.

З липня 2014 року він був начальником головного управління МВС у Києві, а в липні 2015-го у зв'язку зі створенням Національної поліції Порошенко скасував заборону на заняття Терещуком посад через люстрацію, і він очолив головне управління Нацполіції в Києві.

У грудні 2015 року міністр внутрішніх справ Арсен Аваков звільнив Терещука, за даними ЗМІ, через те, що той виступав проти переатестації поліцейських і спровокував конфлікт з головою Нацполіції Хатією Деканоїдзе.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram