ГоловнаПолітика

В інклюзивно-ресурсних центрах Миколаївської області розпочато встановлення сучасного обладнання Актуально

Обладнання вже встановлено в комунальному закладі «Інклюзивно-ресурсний центр» Снігурівської районної ради.

В інклюзивно-ресурсних центрах Миколаївської області розпочато встановлення сучасного обладнання

У рамках реалізації національного проекту благодійного Фонду Порошенка «Інклюзивна освіта – рівень свідомості нації» Департаментом освіти і науки Миколаївської облдержадміністрації вже закуплено і розпочато встановлення сучасного інтерактивного обладнання в інклюзивно-ресурсних центрах області.

Так, станом на сьогодні, обладнання вже встановлено у першому такому закладі - комунальному закладі «Інклюзивно-ресурсний центр» Снігурівської районної ради.

Фахівці центру надаватимуть комплексну психолого-педагогічну оцінку розвитку дітей, а також допомагатимуть їх соціальній адаптації та забезпечуватимуть методичний, психологічний, логопедичний супровід дітей з особливими освітніми потребами віком від 2 до 18 років протягом усього навчання.

Нагадаємо, що в травні 2018 року Миколаївщина приєдналася до загальнодержавного проекту по створенню інклюзивного середовища, який реалізується за ініціативою дружини Президента України Марини Порошенко і за підтримки Фонду Порошенка «Інклюзивна освіта – рівень свідомості нації».

В рамках вищезгаданого проекту на Миколаївщині було створено 18 інклюзивно-ресурсних центри, а хід реалізації цієї програми голова Миколаївської ОДА Олексій Савченко взяв під особистий контроль і оголосив 2018 рік – роком освіти та інклюзивного навчання..

«Ще з початку року Миколаївська ОДА визначила одним із пріоритетів рівний доступ до сучасної та якісної освіти дітей з особливими потребами. З обласного бюджету було виділено 7 мільйонів гривень на створення інклюзивного середовища. Але окремо хотів би подякувати за підтримку Миколаївщини в цьому питанні дружині Президента України Марині Порошенко, яка опікується цим питанням на загальнодержавному рівні. На сьогодні у нас фахівці та педагоги пройшли навчання та ознайомилися з особливостями роботи з дітьми з особливими потребами. Всі на Миколаївщині зацікавлені, щоб діти отримали кращі умови для якісної освіти. Більш того, ми зараз готуємося до відкриття унікального центру для підтримки та навчання педагогів з інклюзивної освіти. Він запрацює в рамках проекту «RInnoHUB» і до нього вже виявили бажання долучитися інші області», - коментує голова Миколаївської облдержадміністрації Олексій Савченко.

Найближчим часом закуплене інтерактивне обладнання буде встановлено в інших інклюзивно-ресурсних центрах, зокрема, в містах Первомайськ, Вознесенськ, Южноукраїнськ, Єланецькому, Новобузькому, Вітовському районах, Коблівській та Баштанській об’єднаних територіальних громадах.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram