ГоловнаПолітика

Суд перервав промову Байдика у справі Януковича і завершив дебати (оновлено)

Перед початком засідання Олександр Байдик просив суддю не переривати промову.

Суд перервав промову Байдика у справі Януковича і завершив дебати (оновлено)
Фото: facebook.com/BaidykOleksandr

Оболонський районний суд Києва продовжив заслуховувати виступ у судових дебатах адвоката обвинуваченого в державній зраді екс-президента України Віктора Януковича Олександра Байдика, повідомляє УНН.

"Судове засідання оголошено продовженим. Будь ласка, захисник Байдик, вам слово", - сказав головуючий у колегії суддів Владислав Дев'ятко.

На початку засідання Байдик звернувся до суду з проханням не переривати його виступ.

"Моя промова підготовлена так, що вона може повторювати виступи інших захисників... Крім того, Кримінально-процесуальним кодексом не заборонено посилатися на ті докази, які вже оприлюднили інші захисники. Тому я кажу, що буду повторюватися, Ваша честь, опираючись на ті докази, які є в матеріалах справи", - сказав адвокат.

Суд, своєю чергою, ще раз попередив захисника про недопустимість повторів у промові.

"Суд пропонує захиснику Байдику не повторюватися, не допускати надмірного цитування. Якщо ви не прислухаєтеся до цього, суд буде змушений у межах своїх повноважень зупинити вас", - зазначив Дев'ятко.

Оновлення. Під полудень суддя Владислав Дев'ятко перервав промову Олександра Байдика і оголосив дебати завершеними. Байдик під час промови почав вдруге зачитувати протоколи допиту свідків і звертався до суду з одними і тими самими клопотаннями.

Байдик підкреслив, що законодавство не забороняє йому по кілька разів зачитувати одні й ті самі свідчення. Суд не погодився з його позицією та зазначив, що інші 4 адвокати Януковича не прибули до суду, і оголосив про завершення дебатів, які почалися 16 серпня.

Нагадаємо, починаючи з 13 вересня адвокат Байдик виступає в судових дебатах. Тривалість його промови вже налічує вже понад 40 годин.

Адвокат Олександр Горошинський 26 жовтня завершив свій виступ у судових дебатах в Оболонському районному суді міста Києва. Виступ Горошинського зайняв загалом близько 50 годин.

Колишнього президента України Віктора Януковича підозрюють у державній зраді, пособництві представникам влади РФ в умисних діях, учинених з метою зміни меж України, і веденні агресивної війни.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram