ГоловнаПолітика

Мін'юст: інформація про зловживання під час залучення юристів за позовом "Укрнафти" є тиском на Кабмін

Слухання за позовом відбудуться на початку 2019 року.

Мін'юст: інформація про зловживання під час залучення юристів за позовом "Укрнафти" є тиском на Кабмін
Фото: Politeka

Поширена у ЗМІ інформація про зловживання службовим становищем з боку вищого керівництва Мін'юсту в рамках придбання юридичних послуг для представництва держави Україна за позовами міноритарних акціонерів ВАТ "Укрнафта" в Арбітражному інституті Торгової палати Стокгольма (Швеція) не є правдивою. Про це в офіційному повідомленні заявило Міністерство юстиції України.

"Враховуючи те, що слухання за самим позовом проти України за всю історію держави відбудеться на початку 2019 року, розповсюдження недостовірної інформації спрямоване на дискредитацію інститутів, уповноважених захищати національні інтереси України в міжнародних судах, зокрема щодо претензії міноритарних акціонерів ВАТ "Укрнафта" до України на 5,5 млрд доларів США", - йдеться у повідомленні.

У Мін'юсті заявляють, що захищають інтереси України із залученням найбільш компетентних юридичних радників - міжнародних юридичних компаній світового рівня, з відповідним досвідом та підтвердженою репутацією.

"Залучення саме такого рівня юридичних радників Latham & Watkins і HoganLovells відбулося з чітким дотриманням процедур і відповідно до чинного законодавства, яке регулює відбір юристів і консультантів у справах проти України. Офіційно заявляємо: поширена у ЗМІ дезінформація в рамках цієї резонансної справи проти України є нічим іншим, як організованою спробою тиску на Кабінет міністрів, Міністерство юстиції і державу Україна напередодні засідання у справі на початку наступного року", - написано у повідомленні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram