ГоловнаПолітика

Голову держпідприємства "Артилерійське озброєння" підозрюють у розтраті 1,4 млн грн

Підозрюваному загрожує від 7 до 12 років.

Голову держпідприємства "Артилерійське озброєння" підозрюють у розтраті 1,4 млн грн
Фото: пресс-служба прокуратуры

Прокуратура Києва повідомила підозру директору держпідприємства "Конструкторське бюро "Артилерійське озброєння" (займається виробництвом зброї і боєприпасів) за підозрою в розтраті 1,4 млн гривень. Про це йдеться в повідомленні прес-служби прокуратури в Facebook.

"Київською місцевою прокуратурою №9 повідомлено про підозру директору державного підприємства "Конструкторське бюро "Артилерійське озброєння" в здійсненні розтрати бюджетних коштів в особливо великих розмірах. Слідством встановлено, що директор державного підприємства в 2015 році організував придбання в одного з приватних підприємств обладнання за завищеною вартістю, що призвело до розтрати державних коштів у сумі 1,4 млн грн", - ідеться в повідомленні.

Чиновникові інкримінують вчинення злочину, передбаченого ч. 5 ст. 191 КК України. Збитки, за словами прес-служби, підтверджені результатами судово-економічної експертизи. Санкція статті передбачає від 7 до 12 років позбавлення волі.

Прокуратура вимагатиме обрання запобіжного заходу підозрюваному у вигляді застави в розмірі, співвідносному з заподіяною шкодою.

За інформацією, розміщеною на сайті підприємства, в.о. гендиректора підприємства є Андрій Нестреляй.

Якщо вірити заяві голови парламентського комітету з питань національної безпеки і оборони Сергія Пашинського, "Конструкторське бюро "Артилерійське озброєння" було серед підприємств, які розробляли монометал М120-15 "Молот", міномети калібрів 82 і 60 мм тощо.

Нагадаємо, в квітні 2018 року за підозрою в розтраті 1,3 млн гривень військова прокуратура затримала колишнього тимчасово виконувача обов'язків директора державного підприємства Міністерства оборони "Білоцерківський воєнторг".

У 2017 році за тією ж статтею з підозрою в заподіянні збитків державі в розмірі 2,4 млн гривень було затримано і заарештовано начальника Харківського національного університету Повітряних сил імені Кожедуба (ХНУВС) генерал-майора Андрія Алімпієва та його заступника Ігоря Никифорова. У січні 2018 року Алімпієв вийшов під заставу в розмірі 1,5 млн гривень.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram