ГоловнаПолітика

Аксьонов оголосив про націоналізацію майна Меджлісу в Криму

Ініціатива пролунала від підконтрольного Росії Духовного управління мусульман.

Аксьонов оголосив про націоналізацію майна Меджлісу в Криму
Фото: tvi.ua

Окупаційна влада Криму має намір націоналізувати і передати підконтрольному Росії Духовному управлінню мусульман майно Меджлісу. Про це пише "Крим.Реалії" з посиланням на псевдопрем'єра півострова Сергія Аксьонова.

При цьому Аксьонов зазначив, що "націоналізація" в Криму зараз не проводиться, але щодо власності Меджлісу кримськотатарського народу "відповідні заходи повинні бути прийняті".

Напередодні така ініціатива прозвучала на Курултаї (національному з'їзді, - ред.) мусульман Криму, який пройшов з ініціативи ДУМК у суботу, 27 жовтня.

Перелік об'єктів власності Меджлісу кримськотатарського народу в Криму, про який ідеться, не оголосили.

"Подробиць не знаю. Щодо конкретних об'єктів не знаю, до кінця дня подивлюся і вироблю свою позицію", - заявив Аксьонов.

Нагадаємо, головна будівля Сімферополя, де розміщувався офіс Междлісу, у кримських татар відібрали ще в 2016 році. А сам Меджліс оголосили екстремістською організацією і заборонили її діяльність на території окупаційного Криму.

Днями голова правління Кримськотатарського ресурсного центру та член Меджлісу кримськотатарського народу Ескендер Барієв заявив, що з початку року шість осіб стали жертвами окупаційного режиму в Криму з летальними наслідками.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram