ГоловнаПолітика

Україна і Казахстан домовилися про екстрадицію та правову допомогу

Глава Мін'юсту і генпрокурор Казахстану підписали відповідний договір.

Україна і Казахстан домовилися про екстрадицію та правову допомогу
Фото: minjust.gov.ua

Україна і Казахстан домовилися про екстрадицію і про надання взаємної допомоги в розслідуванні кримінальних справ.

Про це повідомляється на сайті Міністерства юстиції.

Зазначається, що глава Мін'юсту Павло Петренко в рамках візиту в Казахстан провів зустріч з генеральним прокурором республіки Кайратом Кожамжаровим. Під час зустрічі сторони підписали Договір про екстрадицію і про правову допомогу у кримінальних справах.

"Завдяки підписаним документам правопорушник не зможе переховуватися в одній з наших країн. Ми забезпечили основу для ефективної співпраці правоохоронних органів двох держав в рамках розслідування кримінальних справ", - підкреслив Петренко.

Він також зазначив, що основною метою укладення договорів є створення умов для взаємодії судів, органів прокуратури та інших компетентних органів щодо попередження та розслідування злочинів, а також здійснення заходів з конфіскації доходів, отриманих злочинним шляхом.

Петренко також зазначив, що Казахстан є одним з ключових стратегічних партнерів України.

"Наша країна зацікавлена в поглибленні співпраці в рамках міжнародних організацій і глобальних економічних і політичних ініціатив", - підкреслив міністр.

Він також обговорив з генпрокурором Казахстану реформування прокуратури, створення антикорупційних органів та реформування пенітенціарної системи.

Нагадаємо, в квітні президент Петро Порошенко створив делегацію для участі в переговорах з Казахстаном з підготовки проекту двосторонньої угоди про правову допомогу у кримінальних справах та проекту договору про видачу злочинців.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram