ГоловнаПолітика

Волкер: угода з МВФ сприятиме реформам в Україні

"Якби угоди не було, це була б катастрофа для України в макрофінансовому плані", - вважає дипломат.

Волкер: угода з МВФ сприятиме реформам в Україні
Фото: twitter

Угода між Міжнародним валютним фондом (МВФ) і Україною про нову 14-місячну програму підтримки економічної політики stand-by (SBA) на $3,9 млрд сприятиме зміцненню бюджету і продовженню програми реформ, впевнений спеціальний представник Державного департаменту США з питань України Курт Волкер.

Про це він повідомив в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

"Ця угода в довгострокових інтересах України, як економічних, так і зміцнення бюджету, реформ. Ця співпраця може мати дуже позитивні результати в довгостроковій перспективі", - сказав Волкер.

За його словами, Україна отримає відчутну фінансову підтримку.

"Це дозволить уряду продовжувати здійснювати свою діяльність: надавати послуги, демонструвати на глобальному ринку сильну і стабільну позицію. З погляду макрофінансових і бюджетних вигод для українського уряду досягнення домовленості з МВФ є дуже важливим", - наголосив дипломат.

Волкер додав, що негативні результати відсутності угоди з МВФ Україна почала б відчувати вже в січні-лютому 2019 року.

"Це була б катастрофа для України в макрофінансовому плані, якби угоди не було", - сказав спецпредставник США.

Програма stand-by, яка повинна замінити поточну програму розширеного фінансування (EFF), розрахована на більш короткі терміни (14 місяців) і традиційно висуває меншу кількість вимог для отримання грошей.

Нинішня програма МВФ щодо кредитування економіки України з використанням механізму розширеного фінансування почалася в березні 2015 року і мала тривати до березня 2019 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram