ГоловнаПолітика

Третина потенційних кандидатів у президенти є фігурантами кримінальних справ

Брати участь у президентських виборах 2019 року має намір 31 український політик.

Третина потенційних кандидатів у президенти є фігурантами кримінальних справ

Про намір узяти участь у президентських виборах 2019 року заявив 31 український політик.

Про це повідомив генеральний директор ВГО "Комітет виборців України" Олексій Кошель на прес-конференції в Києві, передає "Укрінформ".

"Нещодавно було 28 кандидатів, а зараз ми вже маємо 31 політика, який заявив про наміри взяти участь у виборах. Якщо подивитися на їхні біографії, то ми можемо стверджувати, що третина потенційних кандидатів у президенти є фігурантами кримінальних справ - кримінальних справ НАБУ, кримінальних справ Генпрокуратури, кримінальних справ САП. Це досить цікавий феномен, коли політики намагаються надати кримінальним справам, у яких вони фігурують, політичного забарвлення", - зазначив Кошель.

За його словами, серед кандидатів - відомий депутат-утікач Олександр Онищенко. Також це політики, які перебувають або перебували раніше в слідчому ізоляторі: Надія Савченко, Роман Насіров, Михайло Добкін та інші.

"Не виключаю, що ситуація повториться і на парламентських виборах восени 2019 року. Тоді ми зможемо побачити партії Насірова, Онищенка, Савченко, які також будуть активно брати участь у виборах. Різні можуть бути феномени. Також не виключено, що під час парламентських виборів декотрі політики або окремі російські політичні мігранти будуть активно активно долучатися до парламентської кампанії з метою створення політичного шуму, для певної реабілітації, а також для надання політичного забарвлення порушеним проти них кримінальним справам", - додав Кошель.

Нагадаємо, навесні 2019 року в Україні будуть обирати президента, восени - новий склад парламенту. У 2020 році відбудуться вибори місцевих органів влади.

Відповідно до вересневого опитування КМІС, 19,3% українців проголосували б на президентських виборах за Юлію Тимошенко, 11,9% - за діючого президента Петра Порошенка, 11,8% - за Володимира Зеленського, 10,9% - за Анатолія Гриценка, 8,4% - за Святослава Вакарчука, 8,1% - за Юрія Бойка, 7,5% - за Вадима Рабіновича, 6,7% - за Олега Ляшка, 4,2% - за Андрія Садового, 2% - за Олександра Шевченка, інших кандидатів - лише 9,3%.

Раніше президент РФ Володимир Путін заявив, що буде "вибудовувати відносини" з новим керівництвом України після виборів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram