ГоловнаПолітика

З інтерв'ю з Хугом прибрали слова про відсутність доказів участі Росії у війні на Донбасі

Видання Foreign Policy внесло уточнення в текст.

З інтерв'ю з Хугом прибрали слова про відсутність доказів участі Росії у війні на Донбасі
Фото: EPA/UPG

Американський журнал Foreign Policy видалив з інтерв'ю з першим заступником голови Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ Александром Хугом його твердження про відсутність прямих доказів воєнного втручання Росії на Донбасі.

Про це йдеться в уточненні після тексту інтерв'ю на сайті видання.

"Уточнення від 25 жовтня 2018 року. У більш ранній версії інтерв'ю Хуг заявив, що ОБСЄ не побачила прямих доказів втручання Росії в події в Східній Україні. Ми виключили це зауваження, оскільки воно не передало його думку. Далі він наводить факти і спостереження, які зафіксували спостерігачі", - пише Foreign Policy.

Раніше на питання, якою є позиція ОБСЄ з приводу втручання Росії в події на Донбасі, Хуг відповів, що спостерігачі "не побачили прямих доказів" вторгнення РФ в Україні, а бачили лише конвої, які виїжджають і в'їжджають в Україну в місцях, де немає офіційного перетину кордону.

Хуг також зазначив, що представники ОБСЄ бачили людей з розпізнавальними знаками армії Росії на формі, але, за його словами, "таку форму можна купити в будь-якому місці". Цим він фактично повторив слова Володимира Путіна про "військторг".

Раніше Хуг також заявив, що військову частину конфлікту на Донбасі можна зупинити за лічені години, але на повне завершення піде значно більше часу.

Нагадаємо, з 31 жовтня Хуг йде у відставку. Його змінить британець Марк Етерінгтон.

Місія ОБСЄ розпочала роботу в Україні в березні 2014 року - спочатку в Криму, куди в підсумку окупанти перестали пропускати спостерігачів, а потім і на Донбасі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram