ГоловнаПолітика

Один з адвокатів Януковича завершив свою промову в судових дебатах

Наступне засідання відбудеться 29 жовтня.

Один з адвокатів Януковича завершив свою промову в судових дебатах
Фото: comments.ua

Адвокат колишнього президента Віктора Януковича Олександр Горошинський завершив свою промову в дебатах в Оболонському районному суді Києва.

Про це він повідомив на засіданні.

Горошинський виступав із промовою понад шість засідань. О 10:30 у п'ятницю він заявив суду, що завершив свій виступ.

Головуючий суддя Владислав Дев'ятко повідомив, що суд продовжить дебати 29 жовтня.

У понеділок, 29 жовтня, повинен завершити свою промову другий адвокат - Олександр Байдик, який уже виступав у суді з 13 вересня по 3 жовтня, але був госпіталізований після того, як читав свою промову впродовж 35 годин.

Також суд вирішив не звертатися до Мін'юсту Росії з проханням прискорити процес реєстрації Горошинського як іноземного адвоката в РФ. Така реєстрація необхідна лише для присутності адвоката під час останнього слова Януковича. Суд постановив, що надасть "розумний термін" для завершення реєстрації.

Нагадаємо, 17 липня Оболонський суд скасував допит свідків і заявив, що переходить до судових дебатів у справі про держзраду Януковича. Дебати - останній етап судового процесу, після якого буде оголошено вирок.

31 липня суд призначив Януковичу держзахисника в зв'язку з відмовою чотирьох його платних адвокатів брати участь у дебатах. 1 серпня адвокати екс-президента знову зірвали дебати, не з'явившись на них. У вересні дебати переривали через повідомлення про мінування суду.

19 жовтня суд був змушений перенести дебати через візит адвокатів Байдика і Горошинського до свого підзахисного в Росію.

22 жовтня суд знову переніс дебати через адвокатів. Захисник Горошинський тоді заявив, що подав заяву в Міністерство юстиції РФ для реєстрації іноземним адвокатом.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram