ГоловнаПолітика

Клімкін пояснив причину довгих черг на українсько-польському кордоні

Польща неформально скасувала "зелений коридор".

Клімкін пояснив причину довгих черг на українсько-польському кордоні
Фото: EPA/UPG

Польща неформально скасувала в пунктах пропуску на українсько-польському кордоні "зелений коридор". Про це заявив міністр закордонних справ України Павло Клімкін на брифінгу у Львові, передає Радіо Свобода.

Зокрема, це є однією з причин утворення довгих автомобільних черг під час перетину українсько-польського кордону.

"Формально нічого не скасовано. Польща створює ситуацію, коли на кордоні утворюються величезні черги. Звичайно, це і на нашій відповідальності, зокрема кількість "євроблях", і ми це знаємо. А що робити з вантажним трафіком, автобусами? Контролем?",- риторично запитав Клімкін.

Міністр зазначив, що механізми контролю на кордоні мають бути уніфіковані, зокрема, має бути більше спільних пунктів митного та прикордонного контролю.

"Досягнуті домовленості між Україною і Польщею про те, що з чотирьох до восьми збільшимо кількість пунктів пропуску на українсько-польському кордоні. Проблема України в тому, що немає під'їзної дороги до пунктів", - сказав Клімкін.

За словами міністра, сьогодні в Польщі офіційно працює понад півтора мільйона українців. Тому збільшився потік людей через кордон.

Щодня на всіх пунктах пропуску на кордоні України з Польщею утворюються довгі автомобільні черги. Така сама ситуація і на пішому переході.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram