ГоловнаПолітика

В ОБСЄ не побачили прямих доказів російського втручання на Донбасі

Представники місії бачили людей з розпізнавальними знаками армії РФ на формі, але "таку форму можна купити в будь-якому місці".

В ОБСЄ не побачили прямих доказів російського втручання на Донбасі
Александр Хуг
Фото: Макс Требухов

Моніторингова місія ОБСЄ не побачила прямих доказів російського втручання на Сході України. Про це заявив перший заступник голови Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні Александр Хуг, передає Голос Америки.

"Що стосується того, що ми побачили на місці, ми не побачили прямих доказів (російського втручання, - ред.). Втім, ми бачили конвої, які виїжджають і виїжджають в Україну ґрунтовими дорогами посеред ночі в місцях, де немає офіційного перетину кордону", - сказав представник ОБСЄ в інтерв'ю американському виданню Foreign Policy.

Хуг додав, що місія бачила особливі види зброї, які в деталях описала у звітах, включно з військовим електронним озброєнням.

"Ми також говорили з узятими в полон українською армією бранцями, які заявляють, що вони служать в російській армії і під час ротації беруть участь у військових діях в Україні", - заявляє Хуг.

Він зазначив, що представники ОБСЄ також бачили людей з розпізнавальними знаками армії Росії на формі, але, за його словами, "таку форму можна купити в будь-якому місці".

"Ми бачили також розпізнавальні знаки Німеччини, Іспанії та інших, а також Росії", - резюмував Хуг.

Нещодавно Александр Хуг, який після завершення терміну в жовтні йде з посади першого заступника глави місії в Україні, заявив, що військову частину конфлікту на Донбасі можна зупинити за лічені години, але на повне завершення піде набагато більше часу.

Як повідомлялося, новим заступником глави СММ ОБСЄ в Україні стане британець Марк Етерінгтон.

Місія ОБСЄ розпочала роботу в Україні в березні 2014 року - спочатку в Криму, куди в результаті окупанти перестали пропускати спостерігачів, а потім і на Донбасі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram