ГоловнаПолітика

Верховний суд Росії залишив без змін вирок "українському диверсанту" Панову

Українця засудили до восьми років позбавлення волі.

Верховний суд Росії залишив без змін вирок "українському диверсанту" Панову
Евгений Панов
Фото: en-media.tv

Верховний суд Росії залишив без змін вирок громадянину України Євгенові Панову, звинуваченому в підготовці диверсій у Криму.

Про це повідомив ТАСС.

Влітку 2018 року Панова засудили до 8 років позбавлення волі. Переглянути вироку просила і сторона захисту, і сторона звинувачення - "у зв'язку з надмірною м'якістю". Обидві апеляційні скарги відхилено.

"Вирок Верховного суду Республіки Крим від 13 липня залишити без зміни, апеляційні скарги - без задоволення", - йдеться в апеляційній ухвалі Верховного суду РФ.

Другий фігурант справи - Андрій Захтей - підписав досудову угоду зі слідством. У лютому 2018 його засудили до 6 років і 6 місяців колонії суворого режиму і штрафу 220 тис. рублів (близько 105 тис. гривень).

Нагадаємо, в серпні 2016 року ФСБ Росії оголосила про затримання в анексованому Криму групи "українських диверсантів", які нібито готували теракти на півострові. Затриманих деякий час утримували в московському СІЗО в Лефортово, а потім повернули у Крим.

Російські спецслужби заявили, що Панов і Захтей нібито планували здійснити теракти на об'єктах туристичної та соціальної інфраструктури. Влада України відкинула російські звинувачення і назвала їх "провокацією" російських спецслужб.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram