ГоловнаПолітика

Верховний Суд відправив на перегляд справу про декларації СБУ

Доходи керівництва Служби залишаться таємницею.

Верховний Суд відправив на перегляд справу про декларації СБУ
Фото: 112

Верховний Суд частково задовольнив скаргу "Центру протидії корупції", який намагається домогтися оприлюднення декларацій голови і посадових осіб Служби безпеки України.

Про це йдеться на сайті ЦПК.

Верховний Суд вирішив, що попередні судові інстанції прийняли неправильне рішення, погодившись з визнанням декларацій керівництва СБУ державною таємницею, і повернув справу на новий розгляд.

ЦПК вважає, що це рішення спрямоване на затягування справи.

"Своїм рішенням Верховний Суд змусив нас повторно проходити всі інстанції судів, що затягне розгляд справи як мінімум ще на два роки. Майже стільки ми вже судимося з СБУ. Ми вважаємо таке рішення суду незаконним і прийнятим навмисне для того, щоб ускладнити подальше оскарження в Європейському суді з прав людини, адже розгляд цих питань автоматично не дозволяє нам йти в ЄСПЛ, а керівництву СБУ дозволяє і далі приховувати свої декларації", - заявила юристка Центру протидії корупції Олена Щербан.

Нагадаємо, що українські чиновники зобов'язані декларувати свої доходи і витрати. Всі декларації перебувають у відкритому доступі. СБУ - одне з виключень.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram