ГоловнаПолітика

Екс-"беркутівцям", обвинуваченим у вбивствах на Майдані, продовжили арешт до 23 грудня

Суд на стадії дослідження доказів обвинувачення.

Екс-"беркутівцям", обвинуваченим у вбивствах на Майдані, продовжили арешт до 23 грудня
Беркутівці
Фото: Катерина Серко

Святошинський районний суд Києва продовжив до 23 грудня термін утримання під вартою п'ятьом екс- "беркутівцям", яких звинувачують у причетності до вбивств активістів Євромайдану на Інститутській вулиці.

Рішення ухвалив у середу, 24 жовтня, суддя Сергій Дячук.

Так суд присяжних задовольнив клопотання прокурора про продовження строку утримання під вартою підсудних на 60 діб. Арешт обвинувачених продовжено до 22 грудня включно.

Суд перебуває на стадії дослідження доказів обвинувачення. Стадію допиту потерпілих завершено.

Павла Аброськіна, Сергія Зінченка, Олександра Маринченка, Сергія Тамтуру і Олега Янішевського судять з травня 2016 року. Обвинуваченим інкримінують перевищення службових повноважень, незаконне поводження зі зброєю, умисне вбивство і заподіяння тілесних ушкоджень активістам Євромайдану.

Нагадаємо, в лютому 2015 року правоохоронці затримали і суд заарештував колишніх бійців спецроти "Беркута" Тамтуру і Маринченка. У березні-квітні 2014 року заарештували екс-співробітників цієї спецроти Зінченка, Аброськіна і їхнього командира Дмитра Садовника, який утік з-під домашнього арешту і виїхав з підконтрольної Україні території. У липні 2015 року затримали ще одного підозрюваного в цьому злочині - екс-"беркутівця" Янішевського.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram