ГоловнаПолітика

Джемілєв планує зустрітися з Ердоганом з приводу українських політв'язнів у РФ

"Ердоган мені особисто сказав: "Я постараюся зробити все, що в моїх силах".

Джемілєв планує зустрітися з Ердоганом з приводу українських політв'язнів у РФ

Уповноважений президента України у справах кримськотатарського народу, депутат Верховної Ради Мустафа Джемілєв сподівається зустрітися найближчим часом з президентом Туреччини Реджепом Таїпом Ердоганом. Під час переговорів він хоче порушити питання українських політв'язнів у РФ, пише "Інтерфакс-Україна".

"Остання розмова з Ердоганом у нас була на цю тему цього року в липні... Ердоган мені особисто сказав: "Ну так, звичайно, я постараюся зробити все, що в моїх силах, але ви говорите про 90 з гаком політв'язнів. Звичайно, будемо говорити про всіх, але якщо бути реалістами, то давайте хоча б кілька імен", - сказав Джемілєв на прес-конференції.

Він зазначив, що тоді назвав кілька прізвищ, а згодом Туреччина через Міністерство закордонних справ на запит президента Ердогана зажадала повний список українських політв'язнів.

Водночас Джемілєв додав, що наразі не має інформації про те, що турецькій стороні вдалося зробити в цьому напрямку. "Я думаю, найближчим часом ми матимемо зустріч з Ердоганом, ми про це будемо розмовляти", - повідомив він.

Нагадаємо, в жовтні минулого року засуджених в анексованому Росією Криму лідерів кримськотатарського національного руху Ахтема Чийгоза та Ільмі Умерова передали Туреччині. Домовленості про передачу Чийгоза й Умерова було досягнуто під час зустрічі президента Туреччини Реджепа Таїпа Ердогана та російського президента Володимира Путіна.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram