ГоловнаПолітика

Половина українців проголосувала б за вступ у НАТО, - дослідження Інституту Горшеніна

11,5% не змогли відповісти.

Половина українців проголосувала б за вступ у НАТО, - дослідження Інституту Горшеніна
Фото: euromaidanpress.com

Рівно половина українців (50,0%) проголосували б за вступ України в НАТО, якби відповідний референдум провели найближчим часом. Про це свідчать дані дослідження Інституту Горшеніна, проведеного у вересні 2018 року, які були презентовані під час Х Національного експертного форуму Інституту Горшеніна 18 жовтня в Одесі.

При цьому 31,6% опитаних заявили, що проголосували б проти такого кроку, 6,9% не прийшли б на референдум, ще 11,5% не змогли відповісти.

Ці цифри суттєво не змінилися з травня 2018 року, коли Інститут Горшеніна проводив аналогічне дослідження. Тоді 50,5% респондентів проголосували б за вступ до НАТО, 33,2% - проти, 7,6% не прийшли б на референдум, а 8,7% не змогли відповісти.

Максимуму частка прихильників вступу в НАТО сягнула в першому півріччі 2015 року. Тоді за вступ у НАТО були готові проголосувати 54,1% опитаних. Ця цифра опустилася до 46,1% в першому півріччі минулого року, але потім знову «підросла».

Всеукраїнське соціологічне дослідження на тему "Суспільно-політичні настрої населення України" було проведено Інститутом Горшеніна у вересні 2018 року. Всього, згідно з вибіркою, з урахуванням основних соціально-демографічних характеристик населення України, було опитано 2000 респондентів віком від 18 років у всіх регіонах України (без урахування населення окупованих територій АР Крим, Донецької та Луганської областей). Квотами були регіон проживання, стать і вік респондентів. Похибка репрезентативності дослідження не перевищує +/- 2,2%.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram