ГоловнаПолітика

Винуватець ДТП, ув'язнення якого домагалася убита Ірина Ноздровська, отримав сім років

Справу слухали повторно.

Винуватець ДТП, ув'язнення якого домагалася убита Ірина Ноздровська, отримав сім років
Дмитрий Россошанский
Фото: capital.ua

Обухівський районний суд Київської області 24 жовтня виніс вирок Дмитру Россошанському, котрий здійснив ДТП, в якій загинула сестра убитої правозахисниці Ірини Ноздровської Світлана Сапатинська.

Про це в фейсбуці повідомила донька Ноздровської.

Його визнано винуватим за ст. 286 Кримінального кодексу і засуджено до 7 років позбавлення волі. Крім того, винуватець ДТП повинен виплатити компенсацію моральної шкоди батькам загиблої - по 300 тисяч гривень батькові та матері.

Нагадаємо, 1 січня 2018 року в Вишгородському районі Київської області знайшли тіло 38-річного юриста Ірини Ноздровської, яка зникла 29 грудня.

За фактом умисного вбивства було відкрито кримінальне провадження. У поліції заявили, що, за результатами попередньої експертизи, Ноздровська померла від численних колото-різаних поранень.

Ноздровська впродовж тривалого часу домагалася обвинувального вироку для Дмитра Россошанського, який в 2015 році збив насмерть її сестру Світлану.

Дмитро Россошанський також є племінником голови Вишгородського районного суду. У червні 2017 року Россошанського засудили до семи років позбавлення волі. 27 грудня 2017 року апеляційний суд відправив справу до першої інстанції і продовжив обвинуваченому арешт на 60 діб. Під час засідання суду батько обвинуваченого, Юрій Россошанський, прямо погрожував Ірині.

Пізніше його затримали за підозрою в її вбивстві.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram