ГоловнаПолітика

Тимошенко запропонувала розробити альтернативний законопроект про служби таксі

За умови створення нормальних умов роботи таксисти можуть щорічно поповнювати бюджет щонайменше на 3,5 млрд грн, вважає нардеп.

Тимошенко запропонувала розробити альтернативний законопроект про служби таксі
Фото: пресс-служба

Лідер партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко підписала разом із таксистами відкритого листа до Президента, прем'єр-міністра, голови парламентської фракції з вимогою негайно вирішити проблеми галузі. Про це вона заявила на круглому столі автотранспортних асоціацій "Легальне таксі в правовій державі", який сьогодні відбувся в УНІАН.

Тимошенко запевнила лідерів профільних асоціацій, що звернеться до керівників інших фракцій Верховної Ради з проханням не підтримувати урядовий законопроект, який дозволяє "у разі порушення надмірних ліцензійних вимог вилучати автомобілі і в легальних, і в нелегальних перевізників".

Тільки за умови створення нормальних умов роботи таксисти можуть за рахунок помірних податків щорічно поповнювати бюджет щонайменше на 3,5 млрд грн, вважає нардеп.

"Якщо люди хочуть працювати легально, то держава зобов'язана зробити все, щоб легальна робота була можливою. Адже якщо вона стає неможливою, 60% економіки так і буде в тіні. Крім цього, не можна порушувати конкуренцію на ринку: адже якщо одні працюють легально, а інші - ні, ринок руйнується повністю. І тоді неможливо вибудувати конкурентне середовище", - переконана лідер "Батьківщини".

За її словами, в галузі задіяні 200 тисяч водіїв, а послугами таксі користуються 2 млн осіб щорічно. У зв'язку з чим Тимошенко запропонувала створити робочу групу разом із профільними організаціями та розробити альтернативний урядовому законопроект.

Лідер партії також уточнила, що треба думати не тільки про легалізацію галузі, зниження податків, але і про поповнення парків таксі сучасними авто, що стане можливим лише в разі зменшення податкового тиску мінімум удвічі та впровадження довгострокових кредитів за низькими ставками.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram