ГоловнаПолітика

Верховний Суд призупинив провадження у справі про скасування санкцій РНБО

В Окружному адмінсуді Києва розглядається схожий позов.

Верховний Суд призупинив провадження у справі про скасування санкцій РНБО

Верховний Суд призупинив провадження у справі про введення персональних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій) проти Росії згідно з рішенням РНБО 2 травня 2018 року і указом Президента від 14 травня 2018 року.

Як повідомляє прес-служба суду, під час розгляду справи в письмовому провадженні Верховний Суд у складі колегії суддів Касаційного адміністративного суду задовольнив заяву позивача про зупинення провадження у справі.

Позивач вказав, що в провадженні Окружного адміністративного суду Києва перебуває справа про визнання протиправними і скасування санкцій з приводу Олега Акімова (депутата "ЛНР").

Верховний Суд вирішив, що для вирішення справи з приводу скасування указу президента можуть мати значення факти, встановлені в процесі вирішення спору в Окружному адмінсуді Києва.

Нагадаємо, 2 травня на засіданні РНБО було прийнято рішення ввести українські санкції проти Росії відповідно до рішень урядів США і країн Європейського Союзу.

Санкції були введені з ініціативи Кабінету Міністрів, Служби безпеки України, Національного банку на 3 роки або безстроково щодо фізичних і юридичних осіб, причетних до російської агресії проти України, до підготовки та проведення незаконного голосування в анексованому Росією Криму в рамках виборів Президента РФ, представників російської окупаційної адміністрації в Криму, бойовиків російських збройних формувань на окупованій території Донецької та Луганської областей тощо.

Також введено санкції щодо осіб, причетних до інформаційної та кіберагресії проти України, до протиправних дій проти громадян України, які незаконно утримуються в Росії, депутатів Державної думи і членів Ради федерації Федеральних зборів Російської Федерації тощо.

У список увійшли 1748 осіб і 756 юридичних осіб.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram