ГоловнаПолітика

Кабмін передав київський стадіон "Старт" у комунальну власність

Столична влада планує провести його реконструкцію.

Кабмін передав київський стадіон "Старт" у комунальну власність
Стадион "Старт"
Фото: tsn.ua

Кабінет Міністрів на засіданні 24 жовтня передав київський стадіон "Старт" у комунальну власність.

Передані будівлі розташовані на ділянці площею 4,1 га за адресою: вулиця Шолуденка, 26-28/4.

У документі зазначено, що Київ забезпечить компенсацію всіх витрат Фонду державного майна, пов'язаних із поверненням спорткомплексу в комунальну власність.

Стадіон було побудовано наприкінці 1930-х років як стадіон оборонного заводу №304 (також - завод імені Петровського), і оскільки завод належав до оптико-механічної галузі, стадіон отримав назву "Зеніт".

Пізніше стадіон називався "Авангард", а в 1981 році його перейменували в "Старт" - на честь футбольної команди "Старт", яка 9 серпня 1942 року зіграла на цьому стадіоні проти німецької команди Flakelf у так званому "матчі смерті".

У 2010 році землю стадіону було передано під забудову. ТОВ "Голден Хаус", яке пов'язували з сином Миколи Азарова Олексієм, збиралося побудувати там спортивно-оздоровчий комплекс і бізнес-центр. Однак почати будувати компанії завадили акції протесту місцевих жителів. Пізніше влада Києва в судах домоглася повернення в комунальну власність столиці земельної ділянки стадіону "Старт".

У вересні 2017 року Київська міська рада створила комунальне підприємство "Спортивний комплекс "Старт", яке буде займатися реконструкцією стадіону. 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram