ГоловнаПолітика

Держуправління потерпає від неефективності системи комунікації, - НЛТБ Актуально

Європарламент підтримав ініціативи української делегації в реформі держуправління України

Держуправління потерпає від неефективності системи комунікації, - НЛТБ

В Європарламенті під час круглого столу «Європейська перспектива України» керівники Національної ліги транспортного бізнесу долучилися до обговорення реформи держуправління та репрезентували своє бачення побудови конструктивного діалогу між суспільством та владою.

Основна проблема держуправління в Україні в тому, що урядовці часто приймають рішення не маючи вичерпної актуальної інформації про проблеми суспільства. Таку думку висловив виконавчий директор НЛТБ Олексій Мусатов. За його словами, причина в неефективності системи комунікації, яка і досі працює за радянським зразком.

«Якщо ми хочемо перетворень в країні - мають змінюватися правила гри. Рішення повинні прийматися за участю всіх зацікавлених сторін», - відзначив Мусатов

«Фінансова допомога Євросоюзу дала змогу розпочати реформу, і для її успішного втілення ми, громадськість та бізнес, маємо підхопити ініціативу», - підкреслив Максим Рахлінський, голова НЛТБ. - «Зараз ми працюємо над створенням електронної платформи - єдиного комунікаційного майданчика, який заповнить цю прогалину та дасть змогу уряду приймати ефективні рішення, які підтримуватимуться суспільством».

«Електронні технології, докорінно змінили дуже багато сфер бізнесу. Але державному управлінні вони тільки-тільки починають застосовуватися. І ось Блокчейн, наприклад, це та технологія, яка сама по собі може забезпечити прозорість, децентралізацію і консенсусність прийняття урядових рішень», - пояснив Олексій Мусатов.

В ході бесіди учасники круглого столу дійшли висновку про необхідність спільної роботи уряду та громадськості над новим форматом підготовки урядових рішень. Депутати Європарламента наголосили, що без цього допомога, виділена  Україні на реформу держуправління не принесе бажаних результатів.

Довідка. 11 жовтня українська делегація у складі народних депутатів, юристів, представників бізнес-асоціацій, громадськості та медіаспільноти долучилися до пленарного засідання в Європарламенті (Брюссель). Темою круглого столу стали перспективи України в Європейського Союзі. Зокрема озвучували питання політичних тенденцій України, взаємодії влади, бізнесу та громадськості, шляхи залучення інвесторів, а також торкнулися аспекту прав людини та свободи слова як фундаментальної цінності для України та ЕС.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram