ГоловнаПолітика

Поліція затримала групу "антикорупціонерів" за вимагання грошей у чиновників

Шахраї погрожували розголошенням "компромату або конфіденційної інформації".

Поліція затримала групу "антикорупціонерів" за вимагання грошей у чиновників
Архивное фото

Правоохоронці затримали представників організації, яка нібито боролася з корупцією і вимагала гроші у чиновників "за нерозголошення компромату або конфіденційної інформації".

Про це повідомляють на сайті Національної поліції.

Для прикриття учасники групи створили громадську організацію, яка нібито боролася з корупцією. Вони підшукували компромат на працівників державних органів та комерційних структур. Потім зловмисники вимагали у своїх жертв гроші за нерозголошення інформації, яку фальсифікували.

"У разі відмови «антикорупціонери» тиснули на них, зокрема погрожували фізичною розправою і знищенням майна. Крім того, як останній аргумент зловмисники повідомляли в мережі Інтернет про викриття ще одного «корупціонера» і поширювали фальсифіковану інформацію", - повідомили в поліції.

Під час обшуків у підозрюваних знайшли документи, зібрані і сфальсифіковані щодо потенційних жертв. Крім того, були виявлені речі і предмети, які використовувалися для погроз і насильства, а також вогнепальна зброя. У одного з "борців з корупцією" знайшли паспорт "ЛНР".

Організатора групи затримано. Зараз поліцейські документують діяльність злочинної групи, а також перевіряють інші факти вимагань.

Нагадаємо, в Києві 20-річний росіянин вимагав у бізнесмена $250 тис. за "компромат".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram