ГоловнаПолітика

"Батьківщина" анонсувала всеукраїнський рух за скасування підвищення ціни на газ

Нардеп упевнена, що рішення можна повернути назад.

"Батьківщина" анонсувала всеукраїнський рух за скасування підвищення ціни на газ

Команда «Батьківщини» починає всеукраїнський рух за скасування рішення про підвищення ціни на газ для населення. Про це повідомила лідер партії Юлія Тимошенко сьогодні на прес-конференції у Вінниці. Вона закликала людей зібратися в середу, 24 жовтня, біля Адміністрації Президента, а також біля обласних державних адміністрацій.

«Ми вважаємо, що зараз треба допомогти людям об'єднати всі зусилля для того, щоб зупинити ці мегаавантюрні угоди, які сьогодні проводяться з ціною на газ», - заявила лідер «Батьківщини».

За словами Тимошенко, яка останні місяці проводить багато часу в регіонах, відчай людей нечуваний.

«Люди вкрай обурені. Я давно вже не бачила такого агресивного ставлення людей до влади. Вони не знають, як їм жити, як опалювати своє житло. Вони не розуміють, чим платити. У багатьох сім'ях не залишиться грошей на їжу. Люди просять діяти. Вони не хочуть, щоб знищували їхні сім'ї», - розповіла голова партії.

Обіцянки підвищити субсидії лідер «Батьківщини» також назвала черговим обманом, оскільки в прийнятому в першому читанні проекті бюджету на 2019 рік (за який «Батьківщина» не голосувала) витрати на субсидії на оплату житлово-комунальних послуг передбачено в 1,5 разу менші, ніж цього року.

«Як можна одночасно на чверть підвищити ціни на газ, на тепло і на третину зменшити витрати на субсидії й одночасно розповісти про посилення програми на субсидії?» - підкреслила Юлія Тимошенко.

Вона ще раз підтвердила, що нова влада за лічені тижні може знизити вартість газу як мінімум удвічі. Газу українського видобутку, зазначає лідер партії, цілком вистачить на забезпечення потреб населення за посильною ціною. Також політик заявила: «Жодного дефолту без підвищення ціни на газ не буде», як би сьогодні не намагалися лякати цим прихильники президента, обґрунтовуючи його антинародну політику.

На думку лідера «Батьківщини», переговори з МВФ вести потрібно, але на умовах України: «І оновлювати баланс бюджету за рахунок детінізації економіки, а не за рахунок скорочення соціальних витрат і підвищення ціни на газ».

«Новий президент і новий уряд не допустять дефолту. Відразу після зміни влади ціну на газ поставлять на місце - знизять мінімум удвічі. Як наслідок - зменшаться мінімум удвічі і тарифи на тепло. Це залишить нашу газову галузь повністю рентабельною», - запевнила Юлія Тимошенко.

Політик також пообіцяла, що всі, хто брав участь у цих угодах і завищував ціну на газ для людей, відповідатимуть за Кримінальним кодексом.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram