ГоловнаПолітика

У суді над Насіровим зачитали 366 сторінок звинувачення із 774

Екс-голову ДФС судять з кінця 2017 року.

У суді над Насіровим зачитали 366 сторінок звинувачення із 774
Фото: Макс Требухов

У судовому засіданні щодо екс-голови Державної фіскальної служби Романа Насірова зачитано 366 сторінок обвинувального акта із 774.

Про це повідомив адвокат Костянтин Дорошенко, передає "Судовий репортер".

На минулому засіданні суд продовжив Насірову термін дії зобов'язань, але дозволив йому зняти електронний браслет стеження.

Екс-голова ДФС зобов'язаний здати закордонний паспорт, не може без дозволу виїжджати за межі Київської області і повинен з'являтися до суду. Зобов'язання застосували після того, як його родина внесла 100 млн гривень застави.

У травні 2018 року суд зобов'язав Державну міграційну службу Києва повернути Насірову внутрішній паспорт громадянина України і скасував арешт годинника його дружини.

Нагадаємо, Шевченківський суд Києва розглядає справу Насірова по суті з 27 листопада 2017 року. Екс-керівника ДФС і начальника Департаменту погашення боргу Володимира Новікова звинувачують у зловживанні владою та службовому підробленні під час надання компаніям нардепа Олександра Онищенка розстрочок податкового боргу та зобов'язань на 2 млрд гривень.

Справу Насірова слухає колегія суддів у складі Володимира Бугеля, Лідії Щебуняєвої й Оксани Хардін. Суддя Андрій Трубников - запасний.

У серпні суд зачитав ще 24 сторінки звинувачення, на той момент залишалося ще 490. Раніше голова Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький заявив, що читання обвинувального акта Насірова може затягнутися в суді майже на два роки.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram