ГоловнаПолітика

Нагорного здав СБУ російський бізнесмен Душутін

Українець обіцяв через Пшонку-молодшого закрити справу проти Душутіна.

Служба безпеки України повідомила, що інформацію про державну зраду Тимофія Нагорного отримано в рамках розслідування заяви російського бізнесмена, який тимчасово перебуває в Україні, а постійно проживає в Канаді у зв'язку з кримінальною справою на батьківщині.

Прес-служба СБУ повідомила, що на початку вересня цей бізнесмен звернувся із заявою з приводу того, що в Києві на нього вийшли кілька "рішал", які обіцяли за гроші закрити кримінальну справу проти нього і батьків на території РФ.

СБУ встановила, що пропозиції про вирішення проблем з правоохоронними органами бізнесменові надійшли від двох російських адвокатів і одного українця - Нагорного. Останній пропонував, зокрема, залучити до врегулювання питання генерального прокурора Росії Юрія Чайку через сина екс-генпрокурора України Артема Пшонки.

Саме після цього було встановлено, що Нагорного завербувала ФСБ.

Видання "Судовий репортер" з посиланням на реєстр судових справ пише, що заявником, який поскаржився в СБУ, був російський бізнесмен Олексій Дашутін, обвинувачений на батьківщині за ч.3 ст.30 та ч.4 ст.159 Кримінального кодексу.

Дашутін, він же Душутін, був гендиректором і співвласником ВАТ "Військово-будівельне управління Москви" (ВБУМ). У 2011 році Душутіна звільнили з посади після того, як він поскаржився на здирництво з боку чиновників Міноборони (так звана "справа Оборонсервісу"). Скандал став причиною відставки міністра оборони Анатолія Сердюкова 6 листопада 2012 року.

Проти Душутіна теж порушили справу, і наступні п'ять років він провів за ґратами в слідчому ізоляторі Москви. У липні 2017 року суд змінив йому запобіжний захід на домашній арешт, з-під якого Душутін, побоюючись за власне життя, втік у Канаду.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram